Centar za astrološku edukaciju
Osnove astrologije

Knjiga „Osnove astrologije“ je idealan prvi korak za proučavanje astrologije, no jednako i zanimljivo štivo za sve one koji se već godinama bave tom plemenitom vještinom. Na jednom mjestu možete pročitati kako je nastala astrologija, koje su njezine osnovne pretpostavke, a i istovremeno dobiti korisne informacije o ključnim astrološkim pojmovima (znakovi, planete, kuće, aspekti). Knjiga je vrlo pregledno i sistematično napisana, tako da kasnije može poslužiti kao stalni priručnik za tumačenje astroloških karti. Unutar astrološke škole Centra za astrološku edukaciju „Osnove astrologije“ su povezane uz istoimeni tečaj koji se ovdje u kontinuitetu održava tijekom dvadesetak godina. Cijena: 25 eura (plus poštarina). A4, 107 stranica, spiralni uvez
360 Pandorinih kutija

U prodaji je novo dopunjeno izdanje u koje su uz nova tumačenja uključene srednjovjekovne ilustracije svakog pojedinog stupnja.Ovo je jedinstvena prilika da na jednom mjestu nađete kompletnu kolekciju svih simbola (Pietro di Abano, La Volasfera, Charubel, Sabijski simboli, Janduz, Isidore Kozminsky, Adriano Carelli, Chandra). U knjizi su navedene čak četiri verzije Sabijskih simbola."360 Pandorinih kutija" je nezaobilazni priručnik koji vam daje dublji uvid u tumačenje svake astrološke karte. Istovremeno u toj knjizi se objašnjavaju i različiti načini divinacije sa simbolima za stupnjeve Zodijaka. Od davnih vremena ljudi su pokušavali razriješiti tajnu Zodijaka. Dvanaest nebeskih znakova poput neke velike sfinge plijenili su pažnju brojnih astrologa i služili im kao inspiracija za stvaranje novih teorija. Jedan od načina rješavanja te velike zagonetke svodio se na proučavanje pojedinih manjih dijelova pojedinih znakova. Najosnovnija podjela svakog od 12 znakova je ona vezana uz 30 stupnjeva. Svakom od tih stupnjeva tijekom prošlih stoljeća i tisućljeća pridruživani su različiti simboli koji su zajednički pružali uvid u unutrašnju strukturu cijelog Zodijaka. Zbog svoje veličine knjiga je objavljena u tri dijela. Cijena: 55 eura (plus poštarina). A4, 625 stranica, spiralni uvez.

Astrološki tekstovi  

Riječ je o knjizi astroloških testova Igora Ognjenovića objavljenih u različitim astrološkim i duhovnim časopisima, od Astro magazina do Svjetlosti i Sense.. Navedimo neke od naslova iz sadržaja: Duhovnost u doba Vodenjaka, Došla je Erida, Astrologija i snovi, Zablude o Zmijonoscu, Četiri kraljevske zvijezde, Crno Sunce i Crni Mjesec, Orionov put do prosvjetljenja, Sudbina i slobodna volja, Planetarni termini. Cijena: 25 eura (plus poštarina). A4, 200 stranica, spiralni uvez.
Carmen Astrologicum

Knjiga koja će vas upoznati s tehnikama helenističke astrologije. Doznajte kako su drevni astrolozi analizirali natalnu kartu, tražili idealnog partnera za brak, tumačili aspekte između planeta i procjenjivali ukupnu sreću rođene osobe. Riječ je o kompletnom astrološkom priručniku starom gotovo 2000 godina. Dorotej predstavlja pristup astrologiji koji se u mnogo čemu razlikuje od Ptolomeja i koji je puno reprezentativniji obzirom na tadašnju helenističku tradiciju. Njegov Carmen astrologicum je sjajni biser iz astrološke povijesti. Cijena: 25 eura (plus poštarina). A4, 124 stranice, spiralni uvez.


Žiro račun paušalnog obrta:
C.A.E. ZAGREB (Igor Ognjenović)
IBAN HR7223600001102816130
Zagrebačka banka
SWIFT BIC: ZABAHR2X


Narudžba knjiga