Centar za astrološku edukaciju
IGRA TRANSFORMACIJE

Igru transformacije kreirali su prije gotovo trideset godina Joy Drake i Kathy Tyler u sklopu duhovne zajednice Findhorn u Škotskoj. One su jednostavno željele izmisliti što jednostavniji i ugodniji put otkrivanja važnih informacija o sebi i drugima. Vremenom se pokazalo da je Igra transformacije prerasla sva njihova očekivanja. Svi koji su je igrali svjedočili su o čudesnoj preciznosti kojom je ta samo naizgled obična igra odražavala njihove živote, otkrivala im urođene snage i potisnute probleme, te davala jednu potpuno svježu perspektivu trenutnim iskušenjima. Nakon igranja Igre transformacije nitko nije mogao ostati istim kao na početku. Jednostavnim bacanjem kocke i slijeđenjem popratnih uputa, te komunikacijom s ostalim igračima, događao se važan unutrašnji pomak i otvarale nove mogućnosti.
Igra transformacije može se igrati na različitim nivoima. Ona može poslužiti kao dobra zabava, ali i kao uspješna psihoterapija. Isto tako varira i njezino trajanje. Ovisno o igračima, ona može potrajati tri-četiri sata, pa sve do nekoliko dana. Vrlo skoro nakon njezinog nastanka otkriveno je njezino pozitivno djelovanje na igrače, tako da su je brojni psihoterapeuti počeli uvrštavati kao sredstvo za individualni i grupni rad. Svi oni koji su zainteresirani za takvo korištenje Igre transformacije mogu upisati verificirane tečajeve preko kojih će se osposobiti za konzultiranje drugih ljudi.
Sama igra započinje dogovorom igrača kojih može biti minimalno dvoje i maksimalno četvero. Oni odluče kojim intenzitetom će igrati i koliko će duboko ići. Nakon toga se svi upoznaju s pravilima i uspostave međusobnu komunikaciju. Poželjno je da svaki igrač uz sebe ima notes ili bilježnicu u koju će zapisivati ono što će se događati za vrijeme igre. Nakon toga svaki od igrača formulira cilj svoje igre. Vrlo je važno da taj cilj bude precizno određen jer će on biti središte kasnijeg raspleta igre. Taj cilj može biti formuliran u obliku izjave ili pitanja. Na primjer: Kako da poboljšam svoju financijsku situaciju? Želim pronaći način da riješim svoj negativan odnos s kolegama na poslu. Kako da pronađem odgovarajući duhovni put?
Nakon što su svi odredili svoje ciljeve igre, oni ih upisuju u svoje notese i s njima upoznaju ostale igrače. Nakon ovog uvodnog upoznavanja svaki od igrača uzima po jednu praznu kovertu koja predstavlja njihovo nesvjesno i puni ih sadržajima iz različitih kompleta karata. Ovisno o broju koji padne na kocki oni spremaju određenu količinu Anđeoskih karata, Karti uvida, te Karti životnih problema. Anđeoske karte predstavljaju naše neotkrivene unutrašnje potencijale i blagoslove koji nam dolaze s viših nivoa, Karte Uvida na sebi imaju ispisane korisne uvide koji potpomažu pri postizanju našeg cilja, a Karte životnih problema nam pomažu da otkrijemo koji dio nas nije usklađen s onim što bi željeli ostvariti. Nakon što su igrači napunili svoje koverte slijedi kratka proces rađanja uz pomoć bacanja kockice. Kad marker pojedinog igrača dođe na za to predviđeno polje, on se simbolički rađa i ulazi u igru. Brzina kojom će to netko učiniti govori jasno o njegovoj spremnosti da se upusti u iniciranje rješavanja problema koji je odabrao.
Sam ulazak u igru obilježen je i odabirom svog anđela čuvara. Iz koverte s nesvjesnim sadržajem se izvadi jedna Anđeoska karta i stavlja se na tablu ispred sebe. Sadržaj te karte predstavlja osnovnu temu igre. On ujedno predstavlja i onu osnovnu kvalitetu koja će nam pomoći pri rješavanju problema kojeg smo odabrali. Trenutak osvješćivanja anđela čuvara vrlo je važan jer se njime inicira rasplet čitave ostale igre. Sam tijek Igre transformacija odigrava se na četiri nivoa. Igrači napreduju bacajući kocku i ovisno o polju na koje dođu dobivaju poruke preko različitih karata. Prvo savladavaju fizički nivo, da bi zatim prešli na emocionalni i mentalni, a igru priveli kraju na duhovnom. Svaki od tih nivoa daje specifične uvide i nosi sa sobom rješavanje određenih iskušenja. Uvijek je zanimljivo obratiti pažnju na nivo koji se najteže savladava jer tu leži ključ za razumijevanje blokada koje nas sprječavaju u ostvarivanju odabranih ciljeva. Igra je završena kad igrač očisti sve karte iz svoje koverte koja predstavlja njegovo nesvjesno, privede kraju sva četiri nivoa i pri tom se oslobodi žetona koji predstavljaju bol. Žetoni bola se dobivaju pri određenim iskušenjima koja nas čekaju na putu do cilja. Nakon što svi igrači dođu do kraja igre uobičajeno je da svi zajedno prokomentiraju ono što se do tada događalo i podijele jedni s drugima iskustva koja su stekli.
Za razumijevanje Igre transformacije važno je sve što se događalo u igri i oko nje. Svaka konverzacija i slučajni popratni događaj nose određenu poruku i pomažu nam u rješavanju problema kojeg smo odabrali. Na kraju svaki igrač izvuče iz različitih kompleta karata po jednu Anđeosku kartu i Kartu životnih problema, te dvije Karte uvida. Prva karta Uvida je ključna za razumijevanje onog što ćemo poduzeti nakon igre, Karta životnih problema objašnjava nam na koje ćemo prepreke pri tom naići, druga Karta uvida govori nam kako savladati te prepreke, a Anđeoska karta daje nam inspiraciju i podršku pri daljnjim aktivnostima. Za igranje Igre transformacija potrebno je imati barem 16 godina. Gornje granice nema. Najbolji način njezinog učenja je samo igranje. U početku ćete morati pažljivo čitati upute i paziti na svaki sljedeći korak, no kasnije će se sve ubrzati i olakšati. 
Ova čudesna igra prisutna je i u Hrvatskoj. U Centru za astrološku edukaciju će se igrati u kontinuitetu tijekom godine. Grupa se okuplja nakon što se prijave četiri igrača.


KONTAKT

E-mail: astroedukacija@gmail.com
Tel: +385 (0)91 541 4505