Centar za astrološku edukaciju
ASTROSINTEZA

Radionice Astrosinteze zamišljene su kao pomoć pri našoj unutrašnjoj integraciji i uzdizanju postojeće svjesnosti. Stvarajući kontakt s pojedinim planetarnim sferama uklanjamo blokade i potičemo slobodni protok energije. U ezoterijskim tradicijama uzdizanje svjesnosti i povratak izvoru bio je podijeljen u tri osnovna koraka. Prvi korak bio je povezan uz ovladavanje energijama našeg fizičkog tijela i materijalnog svijeta. To se postizalo uz osnaživanje i kontroliranje dva najniža energetska centra, od kojih je prvi bio u području genitalija, a drugi u području pupka. U astrološkoj simbolici to je bilo prikazano utjecajem Mjeseca i Zemlje. Kako bi se mogli uputiti na duhovno putovanje i doseći finije nivoe postojanja, trebamo prvo obratiti pažnju na naše tijelo. Ono treba biti zdravo i snažno, a to se postiže kroz uspostavljanje kontakta sa zemljom i transformiranjem seksualne energije.
Nakon savladavanja lekcija fizičkog nivoa postojanja dolazimo do svijeta emocija i astralnog tijela. Energetsko središte kroz koje se to postizalo nalazi se u području srca, koje se astrološki simboliziralo Suncem. Kroz rad na tom središtu uspostavljala se ravnoteža kineskih pet elemenata povezanih s pet klasičnih planeta sunčevog sustava (Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn). Iz modernije perspektive, dovršetak stjecanja iskustava na planetarnom nivou bio bi povezan s ulaženjem u područje transcendentalnih planeta (Uran, Neptun, Pluton). Uz pomoć njihovih energija dolazimo u priliku napraviti sljedeći korak i povezati sa svojim mentalnim tijelom.
Za učestvovanje u radionicama Astrosinteze nije potrebno nikakvo prethodno astrološko znanje. Svaka od njih je cjelina za sebe i pospješuje pozitivne pomake u određenoj sferi života.


KONTAKT

E-mail: astroedukacija@gmail.com
Tel: +385 (0)91 541 4505